11.6.2011 Slavnostní otevření hřiště

11.06.2011 07:35

 

11.6.2011 v 10:00 jsme oficiálně převzali od Města Zlaté Hory rekonstruované veřejné hřiště. Samozřejmě jsme na tento den přichystali sportování - turnaj trojic v nohejbalu. A protože je červen, zároveň byl připraven i Dětský den. Fotogalerie z akce

10:00 Slavnostní otevření - starosta Města p.Rác s místostarostou p.Kozlem předali Ondřejovické veřejnosti do užívání nové a krásné hřiště. Starosta při krátkém proslovu zmínil, jakým způsobem byla rekonstrukce (podle stavu v minulosti a nyní však spíše sedí termín výstavba) hřiště financována. Přislíbil ještě dodání v dohledné době několika laviček, prolézačku či houpačku do dětského koutku a předal nám jako dar míč na fotbal a volejbal. Se zajímavým darem také přišla ředitelka ZŠ Zlaté Hory p.Pavlíková – žáci školy totiž vyrobili z kartónu a papíru rozměrný znak Ondřejovic.

10:30 - 13:00 Turnaj trojčlenných družstev v nohejbalu. Přihlásilo se 8 týmů a pro krátký časový limit byl zvolen K.O. systém. Týmům byla vylosována čísla a na základě toho se odehrály zápasy základního kola. Do dalších bojů už postupovali pouze vítězové. A jak to nakonec dopadlo:

1. místo:  HOLBÁCI (Láďa Pospíšil, Michal Langášek, Honza Koryťák)

2. místo: BOHATÍ (Jožko Chudi se synem, Jirka Šilc)

3. místo: PARDÁLOVÉ (Jarek Vojčák, Petr Koritar, Dalibor Seibert)

4. místo: OB (Hana Pavlíková, Margareta Turzová, Tomáš Novotný)

Bojovalo se statečně, čestně a většinou i čistě. Překvapením jistě byly výkony žen v družstvu OB (jinak orientační běh), kde tyto dámy byly schopny sehrávat vyrovnané zápasy s kterýmkoliv jiným týmem a nejednomu "chlapáckému" týmu řádně zatápěly. A v boji o třetí místo podlehly Pardálům až v tie-breaku a to pouze o 2 body. Bylo patrno, že dámy rozhodně nestály na kurtech poprvé. Finálový zápas vyzněl vítezně pro Holbáky a ti se tedy mohli jako první v historii postavit na nejvyšší stupínek pomyslné bedny.

13:00 Dětský den. Děvčata v čele s Katkou Sýkorovou se postarala o veliké překvapení dne, když na místo dorazila převlečena za zdravotní sestry, indiánky a (asi) permoníky. V dětském koutku byly přichystány soutěže pro nejmenší, kteří zde také mohli prokázat sportovního ducha a vybojovat si sladkou odměnu (namátkou - skákání v pytlích, poznávání nářadí, házení na cíl apodobně). Zástupci Sokola pak zajišťovali střelbu ze vzduchovek a šipky. Z výrazu tváře malých soutěžících bylo patrno, že je soutěžení bavilo. Všem organizátorům tímto vyjadřuji uznání a díky.

14:30 Škola tenisu pro nejmenší i povyrostlé. Instruktor tenisu ze Zlatých HorMichal Hanulík učil zájemce, jak zacházet s tenisovou raketou a míčky. Bylo jasné, že většina z dětí přišla do kontaktu s tímto sportem poprvé, ale třeba se někteří z nich brzy vydají v šlépějích svého prvního instruktora :-)))

Občerstvení bylo samozřejmě zajištěno - limonády pro mládež byly zdarma, čepované pivo pro dospělé už samozřejmě za penízky :-)) Díky parnému dni, udatným sportovním výkonům a až nečekaně velké návštěvnosti však teklo proudem a nachystané zásoby byly brzy vyčerpány. Vše se však napravilo a čepovalo se až téměř do půlnoci (díky celodenní práci Radka Hostěnského a Karolíny Adámkové, po nichž převzali štafetu kolem osmé večer Jožka Chudi a Jarek Vojčák). Vyhládlí návštěvníci si mohli koupit opečenou klobásu z dílny Pavla Zálešáka či chlebíčky nebo buchty připravené "sestrami", pro děti byly špekáčky k opečení na ohništi samozřejmě zdarma.

Hřiště bylo po celý den v permanenci, neboť po skončení tenisové školy se téměř bez přestání hrál fotbal - na kategorie se nehledělo a tak proti sobě na hřišti bojovali malí, velcí, muži, ženy - jedinou domluvenou podmínkou bylo hrát naboso :-))) Hrálo se přes den, hrálo se večer a došlo i na test osvětlení hřiště ..... funguje!!! :-))

Co dodat? Počasí bylo skvělé, akce se dle mého soudu vyvedla, i žízeň byla úspešně zahnána.... snad se něco podobného brzy na hřišti zopakuje.

A zorganizování další akce se může ujmout kdokoliv.

Tentokráte byli pořadateli:

* Hasiči Ondřejovice

* Sokol Ondřejovice

* Tým sestřiček a indiánských babiček pod vedením Katky Sýkorové

* Golden River Sport

Poděkování sponzorům akce:

* Město Zlaté Hory - nejen sponzor akce, ale investor rekonstrukce hřiště

* Jan Koryťák

* Libor Harazin

* Jaromír Cihelka

* Golden River Sport

* Lyžařský areál Zlaté Hory

* WOOX Jeseník

* Astur Jeseník

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode